Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@21:56:42 GMT

چه کسی مسئول اعاده حیثیت از آموزش و پرورش است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۴۵۸۷

چه کسی مسئول اعاده حیثیت از آموزش و پرورش است؟

جناب دکتر ملکی رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نسبت به تغییرات ایجاد شده در کتاب پایه هفتم ابتدایی واکنش نشان داده است: واکنش سازمان پژوهش به تغییر داستان هوشنگ مرادی کرمانی در کتاب درسی/ سال آینده متن اصلاح خواهد شد

فرموده اند «این اتفاق  مربوط به سال قبل و زمان مدیریت قبلی سازمان پژوهش بوده و در زمان مدیریت بنده این اتفاق نیفتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

جناب دکتر ملکی
این جمله دو کارکرد کاملا متضاد می تواند داشته باشد: کاهش مسئولیت یا افزایش مسئولیت؟ کدامیک؟ مسئله این است.

بله، شاید مسئولیت شما در این اتفاق تلخ به اندازه آمران و عاملان این تحریف و خیانت نباشد؛ اما به همان میزان که از بارِ مسئولیت شما می کاهد؛ بر آن خواهد افزود، چراکه رییس فعلی سازمان شمایید.

برخی از جرایم، مقطعی و گذرا هستند و برخی مستمر.
فرض کنید من معلم مدرسه ای هستم. به عمد یا سهو شیشه کلاس را می شکنم. مدیر مدرسه تغییر می کند و کلاس را با شیشه ی شکسته تحویل می گیرد. او می تواند بگوید این شیشه در زمان من نشکسته و من فعلا پولی برای تعمیر آن ندارم؛ اما رسیدگی می کنم و ان شاالله درست می شود.
اما اگر من، در مقام معلم، تعدادی از دانش آموزان را در کلاس گروگان گرفتم و مدیر مدرسه در همین زمان تغییر کرد و شخص جدیدی آمد؛ او نمی تواند بگوید این گروگان گیری در زمان من نبوده و من سعی می کنم مراقب چنین اتفاق های ناگواری باشم.
تحریف متون درسی جرمی با تلفات و تبعاتِ مستمر است که استمرار آن بر شمار قربانیان آن خواهد افزود و امروز، مسئولیت رسیدگی به این موضوع به عهدة شما؛ بلکه به عهدة عالی‌ترین مقام وزارت آموزش‌وپرورش است.
شما باید این موضوع را پیگیری کنید؛ و بدون شک به حمایت قاطع وزیر نیازمندید.
اما با عرض پوزش، باید عرض کنم شما در معرض یک خطای راهبردی هم هستید.

فرموده اید: «برای سال آینده قطعا این متن اصلاح خواهد شد، ما نیز دستور دادیم، این متن به همان متن قبلی و اصیل خودش بازگردد.»

جناب دکتر ملکی
جناب وزیر محترم آموزش و پرورش
متن، کمترین چیزی است که باید به حال قبلی و اصیل خودش بازگردد. موضوع فراتر از این است.
این فرمایش مثل آن می ماند که بفرمایید: از همین امروز بچه های گروگان گرفته شده آزاد خواهند شد و به خانه هایشان باز خواهند گشت... و تمام.
و من به منزله یک شهروند یا یک والد، منتظرم تا شما درباره خاطیان و آمران و عاملان این جنایت توضیح دهید و در خصوص سیاست های پیشگیرانه برای تکرار چنین ماجراهایی توضیح دهید؛ تا بتوانم فردا بچه ام را به مدرسه بفرستم.

چند روز پیش با یکی از نویسندگان مطرح کشور که از قضا نوشته ای از ایشان نیز در کتاب های درسی موجود است صحبت می کردم. نگران بود و ناراحت؛ هم از بدسلیقگی در متنی که از ایشان گزینش و منتشر شده است و هم از این فرجامی که شاید در انتظار نوشته او نیز باشد.
اینکه این اتفاق در زمان مدیریت دکتر ملکی یا وزیر فعلی نبوده اتفاقا مسئولیت ایشان را سنگین تر می کند؛ چرا که پیش‌فرض این است که می توانید آزادانه و با حُریت و بدون ملاحظه و نگرانی به این موضوع رسیدگی کنید.

بهتر از من آگاه هستید که چه باید کرد:

 با مردم و مخاطبان تان مستقیم و صادقانه وارد گفتگو شوید؛
ببینید از چه سالی این تغییر رخ داده است؟
 امضای آخر را چه کسی پای کتاب گذاشته و آن را راهی چاپخانه کرده؟
 متن را چه کسی و به دستور چه کسی تغییر داده؟
 گام‌های بعدی را هم بگویم؟
 ببینید چه ساز و کاری یا چه اعمال فشارهایی در کار بوده تا مسئولانی که به اندازه کافی صاحب صلاحیت نبوده‌اند در صدر امور قرار گرفته‌اند؟

شبی که فهمیدم در متن زنده یاد نادر ابراهیمی دست برده‌اند؛ برای نوشتن مطلبی با همسر ایشان صحبت کردم. به ایشان گفتم:

تحریفِ نادر، فقط تحریف او نیست. من اگر دانش آموز باشم؛ اولین پرسشی که برایم ایجاد می شود این است:
آیا می توانم به درستی مطالبی که به اسم دین و قرآن و تاریخ و مکتب و مذهب و آرمان و ایمان به دست من می دهند مطمئن باشم؟ یا آنها هم زبانم لال... .
بگذریم که امروز دیدیم تحریف «نادر»، ظاهرا خیلی هم نادر نبوده است.

وزیر محترم آموزش و پرورش
ریاست محترم سازمان پژوهش
شما مسئول هستید تا:
 به یک جرمِ با تلفاتِ مستمر پایان دهید؛
و علیه بانیان و آمران و عاملان آن، به منظور بازگرداندن اعتماد عمومی و اعاده حیثیت آموزش‌وپرورش، اقامة دعوا کنید؛
و جدی ترین تدبیرهای پیشگیرانه را برای تکرار این جرایم اتخاذ کنید.

کد خبر 1464648

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش کتاب درسی سازمان پژوهش دکتر ملکی چه کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۴۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

به گزارش همشهری آنلاین، علی پارسانیا؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند تحول بنیادین در روزنامه همشهری نوشت، ‌سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال۱۳۹۰ توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این سند شامل ۸هدف کلان، ۲۳هدف عملیاتی و ۱۳۱راهکار است. در فصل هشتم سند، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است برنامه‌های زیرنظام‌های این سند را ظرف مدت یک‌سال آماده کند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش به تصویب برساند که متأسفانه این یک‌سال در عمل حدود ۱۰سال به‌درازا کشید و احتمالا یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با معلمان (اردیبهشت۱۴۰۳) فرمودند در یک دوره‌ای این سند در کشو گذاشته شد، همین تعلل بیش ازحد در تدوین و تصویب زیرنظام‌ها باشد. خاطرم هست که ایشان چند سال پیش فرمودند تا چه زمانی ما باید منتظر تصویب این زیرنظام‌ها بمانیم!؟
یکی از عوامل مهم دیگری که اجرای سند تحول را با اختلال جدی مواجه کرده بود، فقدان یک نقشه‌راه اصولی برای اجرای سند بود. وقتی که نقشه‌راه نداشته باشید، نمی‌دانید که در هر سال باید روی چه برنامه‌هایی تمرکز کنید و در هر برنامه باید چه شاخص‌هایی را محقق کنید؛ بنابراین اجرای سند به‌صورت طبیعی به سلیقه مدیران وابسته خواهد شد. وقتی نقشه‌راه نباشد، نظام آموزشی به‌جای ارائه گزارش وضعیت نسبت به هدفی که باید به سمت آن حرکت کند، گزارش فعالیت می‌دهد، بدون اینکه مشخص باشد این فعالیت‌ها چقدر اثربخش بوده‌اند. در فقدان نقشه‌راه مشخص نیست که سازوکار واپایش و نظارت بر اجرای سند در وزارتخانه و توسط نهادهای نظارتی مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به چه صورت است و به‌تبع، کیفیت نظارت به‌شدت افت می‌کند. علاوه‌براین، در فقدان نقشه‌راه، قادر به تعریف برش‌های کاری ستادی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای نیستیم. به‌نظر می‌رسد به همین دلایل است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اردیبهشت‌ماه یک‌سال پیش (اردیبهشت۱۴۰۲) خطاب به مسئولان آموزش و پرورش فرمودند که دلیل اینکه نتایج اجرای سند در میدان عملیات تربیت مشاهده نمی‌شود، این است که سند یک نقشه‌راه دارای شاخص و زمان انجام ندارد.
بلافاصله پس از دیدار پارسال، وزیر آموزش و پرورش جلسه‌ای تشکیل دادند و مقرر شد فرایند تدوین سند آغاز شود. در ابتدا تمام زحمات سال‌های گذشته مرور شد که ازجمله می‌توان به نقشه‌راه سال۱۳۹۳ و نقشه راه۱۳۹۷ و همچنین بسته‌های تحولی سال۱۳۹۸ اشاره کرد. هر کدام از این موارد نقاط قوتی داشتند که ما سعی کردیم این نقاط قوت را حفظ کنیم؛ درعین‌حال نقاط ضعف جدی نیز وجود داشت که باید برطرف می‌شد؛ ازجمله می‌توان به همپوشانی و ناهمترازی برخی برنامه‌های زیرنظام‌ها، کثرت برنامه‌ها، فقدان شاخص برای برنامه‌ها و فقدان تعریف سازوکار کارآمد برای واپایش و نظارت بر اجرای سند تحول اشاره کرد. براساس این آسیب‌شناسی، پس از تلاشی حدودا یک‌ساله، نقشه‌راهی آماده شد و مجموعه برنامه‌های زیرنظام‌های سند را در قالب حدود ۱۷۵پروژه (واحدهای عملیاتی غیرمتداخل قابل اجرا و پی‌جویی)، بازآرایی کرد. برای تک‌تک این پروژه‌ها شاخص‌های فرایندی و پیامدمحوری تعیین شد که براساس رابطه پیش‌نیازی و هم‌نیازی پروژه‌ها و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، در طول ۱۰سال توزیع شدند. همچنین سازوکار مفصلی برای راهبری، واپایش و نظارت بر اجرای سند طراحی شد که در فصل چهارم نقشه تبیین شده است. در پایان نیز در ۵فروردین‌ماه این نقشه به دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شد تا در صحن شورا بررسی و تصویب شود که الحمدلله در اردیبهشت‌ماه به تصویب شورا رسید. دلیل تصویب در شورا نیز این بود که نقشه در یک مرجع بالاتر از وزارت آموزش و پرورش به تصویب برسد تا با تغییر مدیران ارشد و میانی آموزش و پرورش، آسیب کمتری به اجرای سند تحول وارد شود.
اکنون مهم آن است که این نقشه را در عمل پیاده کنیم. ما هنوز در آغاز راه اجرای سند تحول قرار داریم و تنها مزیتی که نسبت به گذشته داریم این است که دقیقا می‌دانیم برای هر پروژه دقیقا باید در چه زمانی، چه شاخصی را محقق کنیم و این تحقق باید توسط کدام‌یک از واحدهای وزارتخانه پیگیری و توسط کدام واحد نظارت شود.
این هنوز آغاز راه است و به همین دلیل ‌ ‌ مقام معظم رهبری فرمودند، خبر تهیه نقشه، خبر خوبی است؛ نگذارید وقفه ایجاد شود.
شایان ذکر است که علاوه بر تهیه نقشه‌راه اجرای سند تحول، اقدامات گفتمان‌سازی تحول مانند برگزاری رویداد «الف‌تا» به‌منظور شناسایی و معرفی تجارب برتر مدیران مدارس و معلمان تحول‌آفرین کشور به‌مثابه الگوها و قله‌های تعلیموتربیت در حال انجام است. همچنین از میان ۱۲۰۰استاد دانشگاه فرهنگیان و دکتر-معلمان، پس از ۲دوره حضوری و یک دوره مجازی، ۱۲۰نفر به‌عنوان مدرسان ویژه سند تحول انتخاب شدند تا ان‌شاء‌الله امسال معلمان سراسر کشور را با هدف آشنایی با الگوی مدرسه تراز سند تحول آموزش دهند.

کد خبر 849603 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش آموزش کشور

دیگر خبرها

  • استخدام بزرگ آموزش و پرورش در راه است +جزئیات
  • اعلام زمان آموزش کمک داوران ویدئویی در ایران
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است​!
  • دانشگاه آزاد مصداق «جهش علمی با مشارکت مردم»
  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم