Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نقش مربی‌راهنما در تربیت مدرسه‌ای»

نویسنده: یدالله سعیدنیا

ناشر: موسسه‌ی متن منتشر

 

****

                                                                                                                                   \

«نقش مربی‌راهنمای‌راهنما در تربیت مدرسه‌ای» اثر یدالله سعیدنیا است. ایشان مدت‌ها در مجتمع آموزشی مفید مشغول به خدمت بوده و در سمت‌های مختلفی مانند معلم، معلم‌راهنما و مدیر فعالیت داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر نیز معاون مقطع دبستان در ستاد مجتمع مفید و مدیر تیم الگوی دبستان‌های مفید هستند. این کتاب به تازگی توسط موسسه‌ی مطالعات تعالی نسل (متن) منتشر شده است.

کتاب «نقش مربی‌راهنما در تربیت مدرسه‌ای» بازنشر حدود 50 مقاله است که دکتر سعیدنیا طی سال‌های 1374-1380 در مجلات سما دانشگاه آزاد اسلامی به رشته‌ی تحریر درآورده است. این اثر توسط محمد ضیائی‌ موید دانش‌آموخته‌ی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت و پژوهشگر تعلیم و تربیت جمع‌آوری و تنظیم گردیده و به شکل کنونی تبدیل شده است.

نویسنده در مقدمه‌ای جامع به بررسی تحول نقش معلم می‌پردازد. این کتاب علاوه ‌بر مقدمه مشتمل بر پنج فصل است. فصل اول آن «اصول نگرشی در نظام مدرسه» است. در این فصل نوع نگاه و رابطه‌ی نگرش‌های مختلف به انسان، یادگیری، تربیت دینی و کار جمعی مورد بحث قرار گرفته است. در ادامه به گفتگو پیرامون موضوعات مهمی چون آفات مزمن آموزش مدرسه‌ای، ویژگی‌های معلم موفق و انگیزه برای یادگیری می‌پردازد.

در فصل دوم به بررسی نظام اجرایی مدرسه می‌پردازد. بحث‌هایی مثل یک‌پارچگی نظام تربیت، تمرکز در تصمیم‌گیری، برخورداری از روش مناسب ارزیابی. در این بخش هم‌چنین به بررسی پدیده‌ی شورا در مدارس می‌پردازد و توضیح می‌دهد که این نهاد مهم در مدارس موفق جایگاهی ویژه دارد.

در فصل سوم، نویسنده به یک وجه تمایز دیگر مدارس موفق طی سالیان اخیر که بهره‌گیری از مربی‌راهنما است می‌پردازد. وی در این بخش به اصول کار معلم‌راهنما، تمرکز در تصمیم‌گیری، تجمیع اطلاعات، ارتباط مدوام و الگوپذیری برای دانش‌آموزان، برتری دادن عاطفه و محبت نسبت به رویکردهای دیگر می‌پردازد. از مهم‌ترین وظایف مربی‌راهنما، ارتباط با دانش‌آموزان، اولیای دانش‌آموزان و همکاران و معلمان است. لازمه ارتباط درست و موفق با این سه گروه این است که مربی‌راهنما از مسائل تربیتی آگاه باشد و مطالعات منظمی در این موضوعات داشته باشد یا خود در رشته‌ی علوم تربیتی تحصیل کند. مربی‌راهنما باید اهل مطالعه باشد و اطلاعات عمومی بالایی داشته باشد. هم‌چنین به جهت اثرگذاری مذهبی در دانش‌آموان باید دارای نگرش صحیح دینی و اهل رعایت و عمل به اصول اخلاقی و دینی باشد.

فصل چهارم به بررسی اهداف مربی‌راهنما در مدرسه می‌پردازد که از موارد ذکر شده می‌توان به تقویت نگرش و روحیه‌ی مذهبی، بیان اهداف دوران‌های مختلف تحصیلی مانند دبستان، متوسطه‌ی اول (مقطع راهنمایی پیشین)، متوسطه‌ی دوم (مقطع دبیرستان پیشین) اشاره کرد. از دیگر مسائل معلم‌راهنما تعامل با دانش‌آموزان در دوران بلوغ است و نحوه‌ی تربیتی که باید برگزینند. در این دوره‌ی سنی از لحاظ فکری و جسمی در دانش‌آموزان تغییرات ایجاد می‌شود و تربیت آن‌ها نیازمند دانستن و بهره‌گیری از نکات ظریفی مانند آگاهی‌بخشی هوشمندانه و ایجاد فضای عاطفی است. از دیگر نکاتی که در این بخش بدان اشاره شده است و مربی‌راهنما باید آن مدنظر داشته باشد، تلاش برای پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان و بهره‌گیری از نظام ارزشیابی است که گویای میزان فهم دانش‌آموز باشد. آموزش کارگروهی و ایجاد گروه برای همسالان و هم‌چنین تلاش برای تدریس موثر و پرورش رفتارهای مطلوب مانند نوع لباس پوشیدن و تعامل با سایرین (روابط اجتماعی) نیز باید مورد توجه مربی‌راهنما باشد که در این کتاب راهکارها و نکات مهمی برای آن ارائه شده است.

در فصل آخر کتاب حاضر به نقد و آسیب‌شناسی پدیده‌ی مربی‌راهنما پرداخته شده است. مولف که خود سال‌ها در مدرسه حضور داشته است و سالیان زیادی مربی‌راهنما بوده به تشریح نقایص این پدیده و تلاش برای رفع اشکالات و بهبود آن می‌پردازد. وی آسیب‌ها را در سه دسته‌ی مجزا می‌آورد: 1. آسیب‌هایی که متوجه مربی‌راهنما است، مانند خود بزرگ‌بینی و ویژه‌پنداری؛ 2. آسیب‌هایی که متوجه دانش‌آموازان است مانند متکی بار آمدن و جدا شدن از خانواده؛ 3. آسیب‌هایی که متوجه کار مربی‌راهنما است مانند پایین آمدن کیفیت کار و روزمرگی.

کتاب «نقش مربی راهنما در تربیت مدرسه‌ای» نوشته‌ی یدالله سعیدنیا توسط موسسه‌ی متن منتشر شده و می‌توانید آن را از سایت دینوک یا تماس با موسسه‌ی متن (22226150-021) تهیه کنید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۶۱۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: برای بسیاری از ما، بهار محبوب‌ترین فصل برای سفر رفتن است. آب و هوای دلچسب، طبیعتی که نو می‌شود و مناظر زیبای مقصد، انگیزه ما را برای مسافرت در بهار بیشتر می‌کند. اما اگر نکات لازم برای انتخاب لباس مناسب سفر را از یاد ببرید، گرفتار هوای نامتعادل بهار می‌شوید.

بار خودتان را سنگین نکنید. لباس‌های مناسب برای فصل بهار، به اندازه لباس‌های زمستانی ضخیم و جاگیر نیستند بنابراین لازم نیست کیف و چمدان بزرگ بردارید. یک کیف جادار بزرگ یا چمدانی کوچک با چرخ‌های مناسب، انتخاب بهتری است. موقع انتخاب لباس برای سفر بهاری، از ترفند لایه به لایه پوشیدن غافل نشوید. از آنجا که وضع هوا مدام تغییر می‌کند، اینکه بتوانید به راحتی با پوشیدن یک کت یا ژاکت گرم شوید و در صورت لزوم آن را دربیاورید، خیلی مهم است. لباس‌های دست و پاگیر، خیلی بلند یا مدل‌های خاص را، نه فقط در سفر بهاری، بلکه ترجیحا در هر سفری بی‌خیال شوید! مناسب‌ترین لباس در سفر، لباسی است که در آن احساس راحتی داشته باشید، بتوانید با آن راحت راه بروید و مدت طولانی بر تنتان باشد. لباس‌هایی را انتخاب کنید که از پارچه‌های ضدچروک دوخته شده‌اند و کمتر به اتو شدن احتیاج پیدا می‌کنند. در سفر خیلی وقت‌ها به اتو دسترسی ندارید، فرصت چندانی هم برای این کار در اختیارتان نیست. بارانی یا روپوش ضدآب فراموشتان نشود. فریب آفتاب را نخورید، چند ساعت کافی است تا آسمان آبی بالای سرتان، ابری و طوفانی شود و باران بگیرد. هیچ چیز کلافه‌کننده‌تر از خیس شدن زیر باران تند بهار و نداشتن لباس مناسب و جایگزین نیست. وسایل کاربردی مثل کلاه لبه‌دار و عینک آفتابی، می‌تواند تجربه طبیعت‌گردی را برایتان دلچسب‌تر کند. راستی اگر به حساسیت‌های فصلی مبتلا هستید، داروهایتان را فراموش نکنید. طبیعت نو شده و رنگارنگ، چه بهتر که شما هم از رنگ‌های شاد و سرزنده برای لباس پوشیدن استفاده کنید. اما سعی کنید تعداد رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید محدود و نزدیک به هم باشد تا دردسر هماهنگ کردن لباس‌هایتان را در سفر نداشته باشید. همان اندازه که مناسب بودن لباستان مهم است، انتخاب کفش مناسب هم اهمیت دارد. هنوز برای پوشیدن صندل‌های روباز تابستانی زود است، اما کفش‌های ساقدار زمستانی را هم کنار بگذارید. یک کفش اسپرت نرم و راحت انتخاب کنید که ترجیحا ضدآب باشد یا در صورت خیس شدن زود خشک شود. کد خبر 849722 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن سفر - گردشگری خبر مهم

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بازنگری شود
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری
  • دوره تربیت مربی درجه ۳ در استان ایلام برگزار می‌شود
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود